En fremmed er en ven, du ikke har mødt endnu

Min tid som chef for Microsofts salgsstyrke i USA gav mig erfaringer og forståelse for, hvad man skal være opmærksom på, når man har at gøre med ledelse i multikulturelle virksomheder. Jeg lærte bl.a., at man skal være meget tydelig og omhyggelig i sin kommunikation som leder, for netop at undgå kulturforskelle give anledning til misforståelser.

I Danmark er vi eksempelvis ikke lige så autoritetstro internt i virksomheder, som man er i mange andre lande, og det har betydning for, hvordan man opfatter lederen. Og så kan vi danskere i øvrigt lade os inspirere af den begejstring og evne til at lade sig rive med og vise følelser, som man ser i USA. Der er masser af kraft at hente i begejstringen. Ikke blot for at skabe bedre resultater, men også for at blive mere positive mennesker. For amerikanerne er en fremmed en ven, du ikke har mødt endnu. Det er da en indstilling, der åbner og ikke lukker for nye relationer.

I dette indslag kan du høre mig fortælle om mine erfaringer og oplevelser med ledelse i en nyt land med en anden kultur – ligesom jeg ser dansk ledelse i et globalt perspektiv. Du kan se indslaget her.

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar