Grundfos

Jeg er formand for koncernbestyrelsen i Grundfos.

En årlig produktion på mere end 16 mio. pumpeenheder gør Grundfos til en af verdens førende pumpeproducenter. Cirkulationspumper til varme og aircondition og andre centrifugalpumper til industri, vandforsyning, spildevand og dosering er hovedprodukterne. Grundfos er i dag verdens største producent af cirkulationspumper og dækker omkring 50 % af verdensmarkedet.

Ud over pumper producerer Grundfos både norm- og dykmotorer til pumperne og motorer sælges også særskilt. Desuden udvikler og sælger Grundfos højt avanceret elektronik til overvågning og styring af pumper og pumpeanlæg samt produkterne BioBooster og LifeLink, der er en del af virksomhedens new business aktiviteter. Grundfos har også indført Grundfos Blueflux, som er et nyt teknologi-label, der sikrer, at udstyret er blandt det absolut bedste på markedet.

Grundfos-koncernen er repræsenteret med mere end 80 selskaber i mere end 45 lande. Desuden forhandles der Grundfos produkter i en lang række lande gennem lokale distributører.

Poul Due Jensens Fond blev oprettet som en selvstændig institution i 1975. Fonden ejer i dag 87,6 %, medarbejderne 1,8 % og stifterens familie de resterende 10,6 % af aktiekapitalen i Grundfos Holding A/S.

Grundfos har været på pumpemarkedet i mere end 60 år. Det ønsker virksomheden at fortsætte med og sigter på at opnå en endnu større global tyngde og blive blandt de tre største medspillere i lande som Rusland, Indien og Brasilien, mens Grundfos betragter Kina som det andet hjemmemarked.

Udfordringerne er store, og derfor har Grundfos udviklet Innovation Intent, som fokuserer på bæredygtighed, en verden i forandring og banebrydende teknologi.

Du kan læse mere på Grundfos’ hjemmeside