Personlig vækst

MELLEMLEDEREN ER EN CENTRAL AKTØR. Mellemlederen er et knudepunkt i danske virksomheders omstilling til fremtiden. Men det er også en særlig position at bestride posten som mellemleder, fordi du skal navigere mellem to poler. På den ene side skal du implementere ledelsens strategier og mål, og på den anden side skal du have medarbejderne i din afdeling til at trives og spille optimalt sammen.

Hvordan agerer du succesfuldt i dette rum, samtidig med at du løbende optimerer dine lederevner og opnår de ønskede resultater? Det er det centrale spørgsmål, jeg giver mit svar på i denne bog.

Hjælp til udviklingen som leder

Personlig vækst henvender sig særligt til mellemledere, der ønsker hjælp til at udvikle sig som ledere – både fagligt og personligt. Den nærmeste leder er den mest afgørende faktor for engagementet og tilfredsheden blandt medarbejderne. Og grundtesen i denne bog er, at du for at kunne forstå dine medarbejdere, skal du kunne forstå dig selv. Og for at kunne udvikle andre, skal du kunne udvikle dig selv. Værktøjerne i denne bog hjælper dig med at vende blikket indad og blive klogere på dig selv.

Bogens tre dele og kapitler er sammenfattet i det, jeg kalder for min Model for lederens personlige vækst. Jeg har hele vejen igennem bogen bestræbt mig på at give egne eksempler og selvoplevede erfaringer fra min karriere videre. Men for at supplere, har jeg inddraget andre ledere, som jeg gennem min karriere har arbejdet sammen med. De er ledere, som alle fortæller historier om, hvordan de selv har oplevet personlig vækst, hvordan nogle af dem har kæmpet med det og været udfordret, og hvordan de har klaret den personlige udvikling som ledere.

Du kan få en forsmag på bogen og læse det første kapitel her (PDF).

Du kan her se et indslag, hvor jeg fortæller om bogen ‘Personlig vækst’:

I disse indslag fortæller jeg om nogle af de ledelsesværdier, der er afgørende for at skabe personlig vækst:

Det skriver anmelderne

“En kanon udgivelse hvor forfatteren kommer ind på et hav af andre aspekter ved leder- og medarbejderrollen, empati, arrogance, ydmyghed, selvværd, selvtillid osv. osv. En letlæst, levende og alligevel emnetung, alvorsfyldt og positiv og meget, meget meningsfyldt bog.”

www.bogsyn.dk

Læs resten af anmeldelsen på bogsyn.dk

“Det er dejligt, når en administrerende direktør som Jens Moberg vælger at ville videreformidle sit syn på ledelse, og det er afgjort en af bogens særlige styrker, nemlig det både inspirerende og troværdige i, at alle eksemplerne stammer fra det virkelige liv.”

Adm. direktør Klaus Lund, Klaus Lund & Partnere ApS

Læs resten af anmeldelsen på klauslund.dk

“Jens Mobergs bog om personlig vækst er en slags ledelsesmæssig biografi. Det slipper han rigtig godt fra. Især afsnittet om de store beslutninger er værd at fremhæve …”

Henrik Ørholst, Berlingske Tidende

Læs resten af anmeldelsen i Berlingske Tidende (PDF).

Øvrigt

Bogen er udkommet hos L&R Business den 25. maj 2011.