Chef for Microsofts salg i Nordamerika med ansvar for 5000 ansatte og en omsætning på mange milliarder kroner

Han kunne nu skrive et både spændende, prestigefyldt og indbringende job på sit cv. Men det var ikke uden omkostninger.

“Det var en tid med rigtig meget rejseaktivitet og arbejdsuger på over 70 timer. Lige så snart limousinen hentede mig på kontoret for at køre i lufthavnen, var laptoppen fremme. I lufthavnen ordnede jeg et par opkald. Og i flyet arbejdede jeg videre. Tro mig, der var arbejde nok til at fylde døgnets 24 timer.”

Det heftige arbejdspres betød også, at han måtte tage nogle meget konkrete valg. Et af dem var aldrig at stå op senere end klokken 5 om morgenen, ligesom der heller ikke blev tid til meget motion.

Men der var også andre ting, der måtte vige for karrieren. Jens Mobergs knappe tid sled på de venskaber, han havde skabt sig igennem livet, og da han tilpas mange gange havde sagt nej til drengeweekender og skiture, holdt invitationerne efterhånden op med at komme.

“Det betød for mig, at mange venskaber gled ud i sandet. Det har jeg ind imellem været ked af, men ansvaret er mit eget. Arbejdet fyldte simpelthen for meget.”

Et kæmpe ansvar
For familien var der også både fordele og ulemper ved Jens Mobergs travle arbejde, erkender han.

“Mit job havde skaffet os økonomisk uafhængighed, og på nogle måder levede vi også et meget privilegeret liv. Vi havde ferier på Hawaii, hvor vi boede i den store suite, og der var en hel del oplevelser. Men alt det nytter selvfølgelig ikke noget, hvis ens børn oplever en fraværende far,” siger han.

Tror du, at dine to drenge gjorde det?

“Jeg håber virkelig, at de i dag vil sige, at jeg har været nærværende det meste af tiden. Men de vil helt sikkert også fortælle, at der har været perioder, hvor jeg ikke var der. I mit job havde jeg ansvaret for rigtig mange mennesker og nogle kæmpe kontrakter. Og det var svært at være en god far samtidig. Det vil jeg slet ikke lægge skjul på,” siger han.

Det her med at balancere mellem jobbet og familien; var det en indre dialog, der kørte i hovedet på dig hele tiden?

“Den var der nogle gange, men ikke konstant. For så bliver man skør i hovedet, tror jeg. Og det hører jo med til historien, at jeg en stor del af tiden befandt mig i orkanens øje, hvor der slet ikke var plads til andet end arbejdet. Tid til selvrefleksion kommer ikke af sig selv, den skal man tage. Og det var nok grunden til, at jeg i perioder ikke tænkte så meget over alle de her ting.”

Ovenstående er et uddrag fra artikel skrevet af Nicolaj Vorre til Berlingske Business, 21. august 2021: Jens Moberg strøg til tops i Microsoft og tjente millioner: »Det var svært at være en god far samtidig«

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar